Skip to main content

Definisi dari aku.

Bahagia.

Kalau definisi bahagia tu aku yang tentukan, oh yeah, I am happy with my life. I've got family and friends. Most importantly, I have God with me. Enough to feel content.

Tak perlu nak ikut definisi bahagia orang lain. Lain orang, lain cara hidupnya. Lain cabaran dan dugaan yang Allah bagi. Jangan pernah bandingkan diri kita dengan orang lain, melainkan dalam aspek nak improve diri sendiri. Itu cerita lain.

Pengalaman hidup.

Definitely banyak mengajar aku untuk berfikir lebih matang. Aku pernah buat benda bodoh. Buat silap besar. Buat macam2 lagi lah yang kalau aku fikir balik, ya Allah, kenapalah aku boleh buat benda2 bodoh tu. But then, kalau aku tak buat, aku tak belajar. Kalau aku tak buat silap, macam mana aku nak belajar. My personal advisor always telling me that, "never regret of your mistakes. They are your great lessons." Absolutely right!

Buang jauh-jauh.

Oh yeah, ada those things and those people yang aku dah buang jauh2 dari hidup aku. Bukan sebab apa, malas nak serabutkan kepala otak fikir or sakitkan hati pasal tu. Senang cerita, buang jauh2. Bila dah tak ada dalam kepala otak memang aku rasa bahagia. Buat apa kau nak serabutkan kepala otak dan hati kau untuk benda yang patut dibuang? Just assume them as "unusable" things and mistakes that you will never repeat. LAYAK DIBUANG JAUH-JAUH!
OYEAH!


Pilih

hidup aku, aku yang pilih macam mana aku nak hidup. and I choose to be happy and content with what I have right now. Alhamdulilah. Orang cakap, bersyukurlah atas apa yang ada.


Ilmu

Semoga ilmu yang aku timba ni dapat bagi manfaat kat aku dan jugak orang lain. Semoga semakin banyak ilmu kita, semakin dekat kita dengan Pencipta kita. Ameen3.



yang mencoret
Hafizah Shaari


Comments

Popular posts from this blog

Tuhan tidak izin. Noktah

"Kalau Tuhan menginginkannya terjadi, maka sebuah kejadian pasti terjadi. Tidak peduli seluruh isi langit bumi bersekutu menggagalkannya.

Sebaliknya, jika Tuhan mengizinkannya, maka sebuah kejadian niscaya tidak akan terjadi. Tidak peduli seluruh isi langit bersekutu melaksanakannya"




Maka begitulah. Tuhan tidak mengizinkan rasa itu. Lalu aku padamkan rasa itu setahun yang lalu. Noktah disitu. Tiada lagi rasa. Kenapa harus diungkit. Tidak perlu menghina andai tidak suka.

Tuhan tidak izin.
Dan Tuhan telah menunjukkan aku jawapan.

A tribute to a great educator, Dr Mimi Iznita

When I was in my undergraduate studies, I took Abnormal Psychology subject during my 5th semester on 2013. This subject among the few that really into my heart. This class made me realized that I have interest into abnormal personality of people. And the one who responsible for it is the lecturer who teaching the subject at that time, Dr Mimi Iznita. I did enjoy listen to her experiences dealing with many kinds of clients since she is a clinical psychologist. My very first impression of her is, “wow, her English accent is really great!”. That must be because she worked at US for a while before she come to UIA. One thing I remember about the class is the project the she assigned us to do, “go crazy project”. This project indeed gave us new perspective about mental health problem. Again, thanks to her.
And for my last semester in 2014 I took another subject under her supervision, clinical psychology. This subject is really tough but she made it enjoyable. And I remember during that se…

2017 was so long ago now

There are a lot of things I want to reflect on properly about 2017 but it's been harder than I was expecting. I feels like 2017 was so long ago now. Or maybe it's that everything for the most part feels resolved. Everything that happened in 2017 is staying in 2017. Maybe there's nothing left to say and maybe that's okay too.


and yeah, although it's has been late for 14 days, happy new year! Let's hope this year is better than previous years. Thank you for dropping by.